Een beter internet
voor het onderwijs

Web for Classrooms is genomineerd voor de Computable Awards als onderscheidend onderwijsproject – Stem op Wizenoze!

Waarom Wizenoze?

Onze missie is om leerlingen en studenten toegang te geven tot relevante online informatie op hun eigen leesniveau, afkomstig van betrouwbare websites.

De hoeveelheid studenten die moeite heeft met het gebruik van internet op school is zorgwekkend groot. De informatie is te moeilijk om te begrijpen en ze hebben geen idee welke websites wel of niet betrouwbare informatie geven. Bij Wizenoze willen we het internet toegankelijk maken voor elke leerling of student, van primair en voortgezet onderwijs tot aan het middelbaar beroepsonderwijs. Dit doen we door studenten te helpen bij het vinden van relevante informatie van betrouwbare websites, op verschillende leesniveaus. Op die manier weten we zeker dat de informatie goed wordt begrepen door de student, zodat dit ten goede komt aan zijn of haar leeropbrengsten.

Web for Classrooms, is onze belangrijkste oplossing om studenten te ondersteunen bij hun dagelijkse online uitdaging op zoek naar informatie voor hun opleiding.

Onze technologie

Wij combineren de intelligentie van mens en machine om op grote schaal informatie van hoge kwaliteit te kunnen bieden

Leesbaarheidsanalyse

Wij gebruiken Machine Learning technologie om het leesniveau van elke tekst te classificeren op een 5-punts leesbaarheidsschaal. Onze methoden zijn gebaseerd op uitgebreide linguïstische kennis en een zeer grote collectie met trainingsdata. Dit maakt onze leesbaarheidsanalyse veel meer betrouwbaar dan andere methoden om leesbaarheid te voorspellen.

Collectie

Onze content collectie bestaat op het moment uit ruim 8 miljoen betrouwbare informatiepagina’s en deze collectie groeit continue. Onze informatie-specialisten beoordelen alle content in de collectie op betrouwbaarheid en relevantie voor de school context. Tegelijkertijd classificeren onze leesbaarheidsalgoritmen de leesbaarheid van de teksten en zorgen onze ‘crawlers’ ervoor dat alle content van deze websites wordt geïndexeerd en up to date wordt gehouden.

U

Zoektechnologie

We zorgen ervoor dat gebruikers van onze collectie gemakkelijk de meest relevante resultaten uit de collectie krijgen bij hun zoekvraag. Hiervoor maken we gebruik van geavanceerde full text zoektechnologie om de beste resultaten per zoekvraag te identificeren. Onze suggesties voor zoekvragen helpen gebruikers tijdens het typen bij het formuleren van hun informatiebehoefte om sneller bij de meest relevante resultaten te komen.

Ons laatste nieuws

Internet in de klas
Internet in de klas

Hoe gaat je om met schokkende beelden, online pesten en gamen in de klas? Gooi je alles open en leer je leerlingen hoe ze daarmee om moeten gaan, of scherm je bepaalde delen af? Verschillende praktijkvoorbeelden en mogeljke oplossingen op een rij.

read more
Nieuwe ontwikkelingen in het gebruik van internetinformatie in de klas
Nieuwe ontwikkelingen in het gebruik van internetinformatie in de klas

Een leerling die op internet op zoek gaat naar informatie voor zijn spreekbeurt, kan op Google op de raarste plekken terechtkomen. Het Nederlandse bedrijf Wizenoze ontwikkelde daarom webforclassrooms.com. Via deze zoekmachine vinden leerlingen alleen educatieve informatie van betrouwbare, geschikte bronnen. Hanna Jochmann van Wizenoze belicht de nieuwste ontwikkelingen in mediawijs zoekgedrag en internetinformatie.

read more
STEM OP ONS VOOR DE COMPUTABLE AWARDS 2020
STEM OP ONS VOOR DE COMPUTABLE AWARDS 2020

Vol trots kunnen we meedelen dat wij zijn genomineerd voor de Computable Awards als onderscheidend onderwijsproject. De jury is onder de indruk van onze oplossing om leerlingen en docenten toegang te geven tot het deel van het internet dat geschikt en relevant is voor het onderwijs. De jury benoemt in het bijzonder dat de vraag voor deze oplossing het grootst is in het beroepsonderwijs.

read more

Pin It on Pinterest