Wizenote Editor

Wizenote is een teksteditor waarmee auteurs het leesniveau van hun tekst kunnen controleren. Ook geeft de Wizenote Editor suggesties voor het aanpassen van de tekst naar het taalniveau van de doelgroep waarvoor de tekst geschreven wordt. Een functionaliteit die door geen andere leesbaarheidstool geboden wordt.

Probeer Wizenote gratis uit

Analyseer het leesniveau

Wizenoze ontwikkelt technologie om automatisch het leesniveau van een tekst te bepalen. Kopieer je tekst in de editor en check het leesniveau van de tekst door op ‘Analyseer’ te klikken.

Bekijk tekstsuggesties

In Wizenote worden elementen in je tekst gemarkeerd die te moeilijk zijn voor het taalniveau van jouw doelgroep. Vervolgens geeft Wizenote ook suggesties (zoals makkelijkere synoniemen en woordenboekuitleg om moeilijke woorden uit te leggen) om je tekst beter leesbaar te maken voor jouw lezers.

Pas de tekst aan

In de tekst editor kun je jouw tekst aanpassen naar een lager leesniveau met behulp van de tekstsuggesties. Nadat je jouw tekst hebt aangepast, kun je opnieuw het leesniveau van de tekst checken om te zien of je tekst al beter aansluit bij het leesniveau van jouw doelgroep.

Pin It on Pinterest

Share This